Manifest van Laméco

Dit is waarin wij geloven

“Wij maken gewone organisaties buitengewoon succesvol met internet. Wij gidsen hen naar nieuwe kansen. Met kennis, inzicht en heel veel liefde voor ons vak.”

Waarom bestaan wij?

Laméco maakt graag mooie dingen die nog niemand kan. Wij zijn vooruitkijkers en vooroplopers. We pakken projecten goed en degelijk aan. Maar juist omdat we vooroplopen, zijn die projecten niet altijd rendabel voor ons. Dat vinden we niet erg, zolang we maar de eerste zijn die weten hoe iets in elkaar zit. Want daardoor komen we met innovatieve oplossingen die echt een maatschappelijke bijdrage leveren.

Voor wie werken wij?

Het grootste deel van onze opdrachtgevers komt uit de (high)tech industrie, zakelijke dienstverlening en maakindustrie. Organisaties die marktleider zijn of die dat willen worden. Wij helpen hen hun continuïteit zeker te stellen en resultaten te verbeteren door de inzet van online.

Wat is onze ambitie?

Laméco wil nationaal toonaangevend zijn in online maatwerk oplossingen. We willen meespelen in de landelijke eredivisie van de internet en online bureaus. We willen een betekenisvolle rol vervullen in de toekomst van internetapplicaties die echt van (maatschappelijke) toegevoegde waarde zijn. Regelmatig doen we mee in de Champions of Europa League, maar in Brabant voelen we ons heel erg thuis. We zijn trots op Brainport, een innovatieve toptechnologie-regio van wereldformaat, met Eindhoven als kloppend hart. Hier worden vandaag de oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen van morgen bedacht. In ‘the smartest region of the world’, met van oudsher een enorme hoeveelheid onderzoek en ontwikkeling. Dat geeft deze regio een uniek DNA, waarin wij ons sterk herkennen. Want ook Laméco wil bijdragen aan de oplossingen van de toekomst.

Hoe werken wij?

Met onze oplossingen helpen we opdrachtgevers een voorsprong te behouden of op te bouwen in hun branche of markt. Dat vraagt oprechte betrokkenheid. Vaak zijn we onderdeel van een team of afdeling. Daarmee doen we nieuwe ervaringen en ideeën op, waarmee we in de toekomst organisaties nog succesvoller maken. We delen onze kennis met onze opdrachtgevers en internationale collega’s. Want kennis delen is kennis vermeerderen.

Onze oplossingen zijn doorgaans gericht op de langere termijn en bieden daarmee onze opdrachtgevers en onszelf zekerheid. We ontwikkelen onze producten door tot ze toonaangevend en leidend zijn in de branche. Daarmee bekostigen we onze R&D activiteiten, zodat we als stabiele en gezonde organisatie voorop blijvenlopen. Zo vindt talent bij ons een aantrekkelijke en uitdagende baan.

Ook na de oplevering van ons werk blijven we betrokken. We willen opdrachtgevers zodanig ondersteunen, dat ze zich opwerpen als onze ambassadeurs en fans. Daarom werken we binnen Laméco met verschillende units, die garant staan voor maatwerk, slimme websites en perfecte nazorg. Kleine teams binnen een goed gestructureerde organisatie, met vergaande eigen verantwoordelijkheid en bevoegdheid, zonder managementlagen.

Wanneer we een succesvol product uitbrengen, zoeken we partners om hiermee de wereld te veroveren. We geloven in samenwerking en dat je alleen kunt vermenigvuldigen door ook te delen. Zoals we ook geloven dat je alleen misschien sneller bent, maar samen uiteindelijk verder komt. We bedrijven topsport. Individueel zijn we erg goed in wat we doen, maar samen gaat het stukken makkelijker en excelleren we. En dus springen anderen als vanzelfsprekend bij, wanneer een unit een wat zwaardere opdracht onderhanden heeft. Ook al zijn we erg competitief, samen willen we de beste zijn en blijven.

Zijn wij commercieel?

Om voorop te lopen en mee te doen in de top, is veel geld nodig. Soms voor risicovolle innovatie. Dit financieren we door succesvolle projecten en onderzoeken te doen voor onze opdrachtgevers. De winst die dat oplevert, gebruiken we om onze kennisvoorsprong richting toekomst te behouden. Hetzij door veelbelovend talent te werven of op te leiden, hetzij door innovatie te financieren. Dus ja, we zijn commercieel; een belangrijke factor voor ons toekomstige bestaansrecht.

Hoe is de sfeer?

Mensen kunnen pas excelleren in een omgeving waarin ze zich prettig voelen en waar ze ook de ruimte krijgen om ‘outstanding’ te zijn. Daarom zorgen we voor een fijne werkplek met prima faciliteiten. Een open, vrije omgeving waar je zelf je verantwoordelijkheid kunt nemen en waaraan je zelf ook je bijdrage levert.

De sfeer binnen ons bedrijf is informeel en makkelijk. Een omgeving waarin je vrij bent om je mening te geven – het liefst ongevraagd – en alle ruimte bestaat voor persoonlijke ontwikkeling. Fouten maken vinden we niet erg, als je er maar van leert. En als wij er maar van leren, want samen helpen we elkaar verder. We nemen alle ideeën serieus en er bestaat veel vrijheid. En dus ook veel eigen verantwoordelijkheid. We zijn betrokken bij elkaar, bij onze opdrachtgevers en bij Laméco. Dat is geen opgave, want we hebben bovenal plezier in wat we doen. Jazeker, wij vinden het leuk dat we nerds zijn, ook al gebruiken we dat woord nooit. We noemen onszelf liever specialisten. Gemoedelijke specialisten uit Brabant.

Hoe kun je je bij ons ontwikkelen?

Bij Laméco kun je je op verschillende manieren ontwikkelen. Als specialist in een bepaald vakgebied, als teamleider van een (scrum) team of door verbreding van je kennis. We vinden specialisten, allrounders en teamleiders even belangrijk; de een doet niet onder voor de ander. Ze hebben uiteraard wel een andere rol, maar de voorwaarden zijn in het algemeen gelijk.

Samen zoeken we naar de functie die het beste bij jou past. Misschien duurt het even voordat je weet wat je echt wilt. Geen probleem, je bent vrij om de verschillende aspecten van Laméco te ervaren. Heb je een keuze gemaakt, dan zullen we je hierin zo goed mogelijk faciliteren. Bijvoorbeeld door een jaarlijks vrij te besteden persoonlijk opleidingsbudget.

Trots

We willen ervoor zorgen dat jij je ontwikkelt tot de top van de ‘eredivisie’. Dat je bij ons werkt en meespeelt in die top – zij het met Brabantse nuchterheid – dat verdient respect. Daar mag je trots op zijn, zoals wij dat ook zijn, op een ‘klein’ maar ‘groots’ Laméco. We vinden het geweldig als je lang bij ons blijft en zien daar veel meerwaarde in. Maar we weten ook dat er leven na Laméco is. Vind je het tijd om te vertrekken, dan doen we er alles aan om goed uit elkaar te gaan en helpen we je bij je volgende stap in je carrière. Want Laméco is niet per se een bedrijf waar je werkt tot je pensioen. Misschien wil je zelf een zaak beginnen of je elders nog meer verdiepen in een bepaald onderwerp. Die ambitie begrijpen en stimuleren we. Onze zegen en onze hulp heb je.

Goed verhaal?

Dit manifest vertelt waarin wij geloven. Het geeft ons handvaten en duidelijkheid om goede beslissingen te kunnen nemen. Onze ambitie is om te handelen naar dit manifest, hoewel dat in de praktijk soms best lastig kan zijn.

Spreekt dit manifest je aan?

Vind je het een goed verhaal waar je enthousiast van wordt? Goede kans dat we dan bij elkaar passen. Dat we samen gewone organisaties buitengewoon succesvol kunnen maken met internet. Want daar gaan we uiteindelijk voor.